העיתונאי רועי רובינשטיין מדווח ב nrg על התארגנות לרכישת ארלוזורוב 36 כדי שישמש בוגרים בעלי PDD.
להלן הכתבה במלואה.
יוזמה: הורים לבוגרים בעלי PDD ירכשו בניין למגורי בניהם
הורים לבוגרים בעלי הפרעות התפתחותיות יוזמים רכישת הבניין השנוי במחלוקת ברחוב ארלוזורוב 36 ברמת גן, כדי שישמש דיור מוגן לילדיהם. אחת האמהות: "זה פתרון מתאים, שייתן מענה גם לצרכים של ילדינו וגם להתנגדות התושבים להקמת מקומות חניה"
האם נמצא פתרון יצירתי לסאגת רחוב ארלוזורוב 36 ברמת גן? אחרי תקופה ארוכה בה היה הבניין מושא למאבק תושבים ולהליכים משפטיים, מציעים עתה הורים לילדים הסובלים מ-PDD (הפרעות התפתחותיות), לרכוש את הדירות בבניין לצורך שימוש ילדיהם. הבניין עמד בעבר במרכז מאבקם של יותר מ-200 דיירים המתגוררים בסמוך לו. תכניות הבנייה לבניין, המיועד למגורי סטודנטים וקשישים, עוררו התנגדות, בתחילה בשל כוונת העירייה להקים חניון עבור הבניין בשטח גן הקופים. בהמשך, בעקבות הגשת כתב אישום נגד גורמים המעורבים בבנייה – הגישו הדיירים התנגדויות לתכנית עצמה, שהתקבלו על ידי הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה. לפני כשבועיים אישרה הוועדה המקומית לתכנון ובנייה הקמת 40 מקומות חניה תת-קרקעיים.
עתה, כאמור, מנסים כמה הורים לקדם רעיון חדש, שעשוי לסיים את הסאגה ולהביא לאכלוס הבניין. על פי ההצעה, הבניין ישמש כבית לבוגרים בעלי אספרגר / PDD בתפקוד גבוה, כלומר בוגרים בעלי הפרעות התפתחותיות בתוך הספקטרום האוטיסטי המסוגלים לחיים עצמאיים אך זקוקים לדיור מוגן, תעסוקה המתאימה למוגבלותם וקהילה חברתית מתאימה. על פי התכנית, בבניין יהיו 30 דירות בשטח של כ-40 מ"ר כל אחת, וכן שטחים משותפים עבור פעילות חברתית, חדרים עבור הצוות המנהל ולובי. הורי הדיירים יהיו מאוגדים בעמותה והבניין יירכש במימון של ההורים חברי הפרויקט ויופעל במימון משרד הרווחה באמצעות יזם שייבחר במכרז.
ההורים מסבירים כי הצעתם יכולה לפתור את שאלת הקמת החניות במבנה, שכן אוכלוסייה בעלת PDD בתפקוד גבוה או אספרגר אינה יכולה לנהוג ולפיכך אם הבית ייועד למטרה זו בלבד, לא יהיה צורך לדרוש את מספר החניות הסטנדרטי, אלא ניתן יהיה להסתפק בהיקף חניות מצומצם שיידרש לטובת הצוות המנהל. "פתרון זה של הסבת המבנה לטובת הפרויקט שאנו מבקשים להקים יאפשר לפתור את בעיית המבנה שעומד כבר שנים ועלול להפוך למטרד סביבתי וזאת מבלי לפגוע בצפיפות החניה באזור, ולא פחות חשוב – תוך סיוע לאוכלוסייה מוחלשת בעלת צרכים מיוחדים לזכות בחיים ‘רגילים’ ככל האפשר", כתבו ההורים.
בשבוע שעבר פנו ההורים לוועד השכונה, שמצדו לא התנגד לרעיון, וגם לחברי סיעת רמת גן הירוקה, בתקווה שאלה יוכלו לסייע להם לקדם את התכנית. אחת מהאמהות שעומדת מאחורי היוזמה סיפרה כי מזה כשנה וחצי פועלת קבוצת ההורים במטרה למצוא פתרון לדיור קבע עבור ילדיהם. "המטרה שלנו הייתה למצוא דיור בסביבה עירונית, כדי שהם יוכלו להשתלב בסביבה כזו", אומרת האם. "כשנתקלנו בידיעה על הבניין ב’זמן רמת גן’, חשבנו שזה פתרון מתאים, שייתן מענה גם לצרכים של ילדינו וגם להתנגדות התושבים להקמת מקומות חניה. הנושא נמצא בשלב ראשוני בלבד ועדיין לא נכנסנו למשא ומתן עם בעלי הנכס. בכל מקרה, הכוונה שלנו היא לשבת ולדבר עם ועד התושבים ולהיכנס לפרויקט רק אם הם יתמכו במהלך".
"הפתרון הזה יתן תשובה טובה לעיר, לתושבי השכונה, להורים, לילדיהם וגם לבעלי הדירות", אומר חבר המועצה אילן מאירי, שאליו נשלח מכתב ההורים. "משיחות ראשוניות עם ועד השכונה התברר כי הם לא מתנגדים לפרויקט, כל עוד זה ייעשה בצורה שתבטיח שכניסת הדיירים החדשים לא תחמיר את בעיית החניה הקיימת היום".