עיריית רמת-גן משפצת בימים אלה את גן אברהם בעלות כוללת של כ 8 מליון ש”ח. לכאורה מדובר בהתפתחות מבורכת, אך מתברר שיש רבים שחוששים שהשיפוץ יפגע בגן פגיעה קשה. כתבה נרחבת של נועם דביר שעוסקת בהיבטים של השיפוץ התפרסמה בעכבר העיר.

 יש לקוות שהכתבה תעורר את מודעות הציבור לכך שגני הפסגה ברמת-גן, ביניהם גן שאול (גן הקופים), הם נכסים אדריכליים הראויים להגנה, לשיקום, לשימור ולטיפוח. כמו כן, ראוי שהעירייה תעמוד בדיבורה ותפעל גם לשיקומו של גן הקופים.

  להלן קטע מהכתבה:

גני הפסגות הם בין הנכסים האדריכליים החשובים ביותר של רמת גן. איכותם התכנונית, החומרית והבוטנית חסרת תקדים במושגים ישראליים – בין השאר בזכות החינוך המקצועי שכבשני רכש באנגליה ובארצות הברית. עם זאת הגנים הללו הוזנחו במשך השנים בצורה מקוממת. חלקו העליון של גן שאול, למשל, שופץ בצורה סתמית ללא קשר למאפייניו המקוריים ושטחו הוקטן מאוד. הקופים, שהיו אחד ממוקדי המשיכה החשובים שלו, הועברו לספארי בשנות ה-70. בשלב מסוים העירייה אף תיכננה להפוך חלק מהגן לחניון מכוניות.

ההזנחה הזאת מאפיינת גם את גן אברהם. רק לפני חודשים ספורים הסתיים מאבק ציבורי נגד כוונת עיריית רמת גן לאפשר בתוכו בנייה למגורים. גם השיפוץ שנערך בימים אלה מעורר כאמור שאלות באשר לאיכות השימור שלו ולרגישות הנדרשת בכל פעולה. “חשוב היה להכריז על גן אברהם כגן לשימור, בעל חשיבות ברמה הלאומית”, מוסיפה עשת. “לקבוע את אזור החיץ ומגבלות הבנייה בשטחו ובסביבתו ובכך לעצור את האיומים עליו. לגן אברהם ייחוד נופי ותכנוני, ערכי טבע נדירים בסביבה העירונית, ומורשת היסטורית חשובה. את פעולת השיקום יש לבצע באופן שאינו פוגע באופי הגן, אלא משמר את מאפייניו וערכיו ואת הרעיון המנחה בתכנונו – גן יערי, המדמה טיול בטבע”.